↑ Åter till Travkuskar / Travtränare

Adrian Kolgjini

Äpplet faller inte långt från trädet sägs det och i fallet Adrian Kolgjini stämmer detta mycket väl då han verkligen har sin far Lutfi Kolgjinis befriande självkänsla och framåtanda i sig. Adrian Kolgjini har på relativt kort tid etablerat sig som en kusk att räkna med även i de allra högst doterade loppen. Det var inte alls givet att Adrian skulle gå i sn fars fotspår då han även visade god talang i hockeyrinken och faktum är att hans far Lutfi tidigt avrådde Adrian från en karriär inom travsporten. Lyckligtvis för oss travgalningar trotsade Adrian sin far på denna punkt och vi har istället fått följa hans branta utvecklingskurva där han går från klarhet till klarhet både som kusk och tränare.

Om Lutfi tenderar att bli väl offensiv i sina styrningar ibland så håller jag Adrian som mer balanserad i sina styrningar och han besitter en god omställbarhet i sig om loppets utveckling skulle kräva detta. Missta inte detta för att han på något sätt skulle vara en blyg viol på banan. Nej, Adrian Kolgjini är idag en mycket respekterad kusk på landets alla banor och han besitter även den där nyttiga tydligheten inför loppen där han låter konkurrenterna veta om han anser sig ha den bästa hästen eller inte. Styrningen blir som regel helt disponerad utifrån denna grundsyn. Klart är nu att alla vi som våndats över den dag då färgstarke Lutfi Kolgjini väljer att lägga kördressen på hyllan kan nu andas lugnare då Adrian visat sig mogen att hantera både tävling, träning och media på ett mycket förtjänstfullt sätt.

Trots sin unga ålder så har Adrian redan hunnit bärga några prestigefyllda titlar hem till den vackra träningsanläggningen Vomb nere i Malmötrakten. Sedan något år har Lutfi Kolgjini i allt högre grad även riktat blicken mot de penningstinna loppen nere i Frankrike vilket lämnat Adrian med ett allt större ansvar i den svenska verksamheten. Bokslutet för travåret 2015 resulterade i ett rekordresultat för stallet och hans far Lutfi Kolgjini utsågs rättmätigt till årets tränare. I tacktalet var dock inte Ludde sen att hylla Adrian för hans del i dessa fina framgångar. Fortsättning lär följa.