↑ Åter till Travkuskar / Travtränare

Stefan ‘Tarzan’ Melander

Stefan ‘Tarzan’ Melander är en fullständigt unik travtränare med med  hemvist strax utanför Enköping. Tarzan har ett mycket gediget förflutet inom travsporten. Stefan Melander har verkligen glimten i ögat och man vet inte när han menar fullt allvar och när han skojar vilket gör honom lite svår att läsa av men samtidigt mycket intressant enligt min mening. Han har en kompromisslös kärlek till travsporten och sina hästar. Detta manifesterar sig på många sätt men kanske främst i att han själv äger massor av hästar och ständigt föder upp nya. Här är Stefan Melander särskilt viktig för svensk travsport då uppfödningen legat på alltför låga nivåer på senare år till följd av svåra villkor.

Jag tycker personligen att Stefan är underskattad som kusk och jag har många gånger fått bra betalt på Tarzan som spelare. Min favoritvariant är de gånger Stefan tidigt går fram i dödens på någon favorit och samtidigt sätter upp ett mördande tempo med en mindre spelad häst bara för att sedan lämna sällskapet in på upploppet. Detta har skett åtskilliga gånger så det är ingen tvekan om att Stefan vet vad han har att åka med i de lägena. Han är en kollosalt skicklig travtränare helt enkelt som förtjänar all respekt i ordets alla bemärkelser.

Stefan Melander har varit mycket lyckosam i denna gärning då hans Hambletoninan-vinnare Scarlet Knight formligen sprutat ur sig toppavkommor genom åren med Elitloppsvinnaren Iceland i spetsen och Tarzan brukar vara välrepresenterad då årgångsfinalerna ska avgöras. Han har även Prix d’Amerique-vinnaren Gigant Neo i stallet och även denne har lämnat fina avkommor efter sig.

 

Nyheter om Stefan Melander:

141213 V75 intervju Stefan Melander 13 december 2014 Jag har fått vända några ord med en av lördagens stora huvudpersoner Stefan Melander för att stämma av läget med hans spännande hästar på lördag. Stefan har 2 Screen Height och 6 Talk The Talk i avdelning 1, 2 Digital Ink …Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>