«

Mar 03

V75 tips ATG lördag 3 mars 2017 Kalmar

Nu är det fritt fram att köra barfota igen och först ut efter skotvånget är urtrevliga Kalmartravet som konkurrerar med Halmstadstravet om att ha Sveriges bästa banunderlag och är rejält revanschsugen då mitt  V75 tips brann inne förra veckan. Då väderprognosen ser hygglig ut så räknar jag med en mycket fin bana där barfotakörning inte ska varav några som helst problem för den som så önskar. Vi fick med oss en jackpot från Eskilstuna i lördags efter att On Track Piraten ännu en gång tillåtits köra snabbjobb inom V75 ramen. Detta höjer naturligtvis pulsen några hack på lördag när urtrevliga Kalmartravet tar vid. Kalmartravet är kända för att erbjuda ett av landets allra bästa banunderlag och här behöver man aldrig vara fundersam över huruvida valfri balans ska vara möjlig, bankroppen är perfekt. Vidare har man ett långt upplopp vilket bjuder in hästarna i kön. Inget open stretch och ingen vinklad vinge och innerspåret är gynnsamt bakom bilen samtidigt som banan är bred för de voltstartande. Det brukar kunna skrälla friskt här och jag ger verkligen mitt tips chansen att ge fina pengar då ingen av mina spikar ser ut att bli favorit samtidigt som jag försöker välta omgången största favorit.

Uppdatering lördag: Ett trevligt intervjuklipp från hemmatränarna på Kalmar där du hör Thomas Madsen, Niklas Robertsson och Anders Zackrisson:

Uppdatering fredag: Björn Goop har läst några tidningar och sammanställer här ett V75 tips:

Vi går nu över till mina egna V75 tips istället.

V75 tips ATG lördag 3 mars 2017 Kalmar

Avdelning 1: A:11 B:2,8,4,7 C:10,1,6 D:5,9,12,3
Avdelning 2: A:2,6 B:9,12,10 C:15,13,11,4 D:1,3,5,7,14
Avdelning 3: A:6,3 B:5,4,8,11,2 C:1,10,12 D:7
Avdelning 4: A:10,2,14,5 B:15,8,7,1 C:3,6,13,4 D:12,11,9
Avdelning 5: A:4,3,1 B:6,7,11 C:12,9 D:2,5,8,10
Avdelning 6: A:2 B:6,4,10 C:1,8,11,9 D:5,12,3,7
Avdelning 7: A:6,10 B:3,8,4,9 C:1,5 D:7,11,3,12

V75 Systemförslaget är på 240 rader och kostar 120 kronor att lämna in på ATG.se. Hos ATG ombud tillkommer inlämningsavgift.

V75 1: Klass 2, 2640 meter voltstart

Min rank: A:11 B:2,8,4,7 C:10,1,6 D:5,9,12,3

Spetsstriden: Från ett passande innerspår ses 1 Right Broline med hyggliga chanser att ta ledningen initialt men tveksamt om Joakim Lövgren väljer att svara favoriten 2 Mack Dragan i nästa skede. Jag tror på 2 Mack Dragan i spets ut på första rakan.

Analys: Jag inleder lördagens spel med att koppla grepp direkt med en riktig skrällspik i Johan Untersteiners 11 Can Lane som varit hårt lirad från knepiga utgångslägen på V75 på sistone. Can Lane har dummast bort sig i starten i de två senaste starterna men har innan det hunnit visa upp finfin kapacitet i nya regin som duger utmärkt i detta gäng. Från detta diskreta läge kan Johan helt koncentrera sig på att lotsa iväg sin fina häst i rätt gångart. Lyckas han bara med det så ser jag mycket optimistiskt på denna utmaning. Distansen är till hästens fördel liksom den långa härliga upploppet och jag räknar med att vakne Johan ger sin häst chansen att utmana om segern. Efter den inledande startgaloppen på Axevallas bedrövliga bana senast så såg hästen fortsatt formstark ut så jag räknar med en pålle i toppskick och är inne på att detta är fältets bästa häst. Can Lane visade upp sina vassa speedresurser vid segern för tre starter sedan och jag räknar med att han växlar fältet till slut. Tacksamt nog så landar rampljuset på andra hästar denna gång vilket håller strecken nere och värdet blir därmed skyhögt i min spik 11 Can Lane.

Snackhästen i loppet blir Axevallaamatören Morgan Vilhelmssons guldklimp 2 Mack Dragan som alltjämt är obesegrad efter sina sju första framträdanden i livet. Svenska folket älskar en vinnare och visst ska Mack Dragan ses med vinstchans i loppet men samtidigt hårdnar nu motståndet ordentligt och då väljer jag att gå emot favoriten. Till fördel nämns att skicklige voltkusken Carl-Johan Jepson kör vilket i sin tur innebär att spetsen ligger inom räckhåll trots knepigt andraspår. Jag bara måste testa singelstrecket på 11 Can Lane och detta är mitt stora jackpotdrag.

V75 2: Diamantstoet, spårtrappa, 2140 meter autostart

Min rank: A:2,6 B:9,12,10 C:15,13,11,4 D:1,3,5,7,14

Spetsstriden: Kombinationen Lutfi Kolgjini och framspår är synonymt med full rulle och räknar därför med att vi ser 6 Red Hot Metalino i spets tidigt i loppet. Alla vet att Lutfi kör undan till slut varför han blir släppt till tät om så krävs.

Analys: En märklig spårtrappa där Peter Untersteiners råämne 2 Kash Brodde ser ut att bli galet stor favorit. I avsaknad av spikalternativ som Nuncio och On Track Piraten så kommer många spelare istället luta sig mot detta hyperkapabla sto. Hon får med viss tvekan tipsettan även av mig då det är bästa hästen i loppet som samtidigt startar från ett tilltalande startspår. Ändå väljer jag att lansera ett vältningsförsök då hon trots allt har galopperat i sina fyra senaste starter och det håller inte nu. Av det skälet tror jag att Peter Untersteiner tar en lugn start vilket ger mig hopp om favoritfall. På visad kapacitet törs jag ändå inte stå över henne då hon även har kunnande nog för en dödensvinst.

Lutfi Kolgjini var ”Red Hot” i lördags när han plockade en snygg dubbel på V75 samtidigt som stallet även plockade hem en Monteseger i ramloppen så det kan vara så att ökenvandringen är över för denna gång. Ludde är en riktig medgångsspelare som är livsfarlig då han är i zonen. Här rattar och tränar han min spetskandidat 6 Red Hot Metalino som är klart värst emot favoriten eftersom ledningen brukar vara extra värdefull just i stoloppen.

Jag vill även ha med Thomas Dalborg 9 Simb Senta på lappen med tanke på hur formstark hon såg ut som fastlåst i lördags. Ett intressant smygläge här med rygg på favoriten gör att hon kan få loppet nedtryckt i halsen och känslan var att hon hade vunnit på V75 redan i förra starten om luckan bara hade uppenbarat sig. Skulle hon få chansen att spela ut sin speed så kan det gå vägen nu istället.

Trots kuskminus så väljer jag även att betala för Peter Untersteiners andra häst i loppet 12 Makera som visat knallform på slutet. Spår tolv är förvisso det sämsta ava all lägen i loppet med hästens kapacitet duger mycket gott och hon har visat sig tåla en del grovjobb längs vägen vilket passar Jorma bra.

Jag avslutar med att gå emot en av mina heligaste principer inom travet nämligen den att aldrig betala för hästar som företrädesvis tävlat i Monte. Normalt sett så brukar det indikera att de helt enkelt inte räcker till i de hårdare sulkyloppen. Jag gör dock ett undantag för Magnus Dahléns 10 Dirty Dancing då hon startar från mitt favoritspår i spårtrapporna samtidigt som formen helt uppenbart är på topp. Mina fem streck landar därmed på 2 Kash Brodde, 6 Red Hot Metalimo, 9 Simb Senta, 10 Dirty Dancing samt 12 Makera.

V75 3: Gulddivisionen, 1640 meter autostart

Min rank: A:6,3 B:5,4,8,11,2 C:1,10,12 D:7

Spetsstriden: Trots spår långt ut så håller jag vindsnabbe 6 Attack Diablo som knapp spetsfavorit. Utmaningen ligger främst i att plocka en längd på invändige 5 Royal Fighter men det tror jag att han fixar och sedan väntar spetskörning.

Analys: Ett underbart försök i Gulddivisionen där jag chansar genom att bryta ut en duo från ett öppet startfält. Efter moget övervägande tippar jag min årsdebuterande spetsfavorit 6 Attack Diablo som ska ses med fin chans att leda runt om bara han yxar sig förbi de invändiga den första biten. Ödet för detta ekipage avgörs med andra ord i hög grad redan in i första kurvan och skulle Peter Untersteiner inte lyckas med sin spetskupp så är det förmodligen lika bra att åka direkt ut på stallbacken igen för vinstchansen ligger helt i att nå ledningen. Hade jag varit fullständigt säker på spets och form så hade jag spikat Attack Diablo men nu dubblar jag med en konkurrent. Skulle någon av de invändiga hästarna strykas så åker dock hammaren fram.

Eftersom det kan strula för min tipsetta så offrar jag lite bläck även på Mikko Ahos hedersgäst 3 Art On Line där Johnny Takter kör igen vilket gillas skarpt. Det är faktiskt inte helt uteslutet att Johnny laddar för spets och Art On Line är ojämnt startsnabb men riktigt kvick de dagar han är på humör. Normalt sett får han svårt att svara ut Attack Diablo och Royal Fighter men skulle kunna räddas av en solfjäder om 4 Allaballakaitoz skulle kunna hålla emot till en början. Mitt grundscenario är dock att Johnny hittar ett utvändigt slagläge och att han utmanar över upploppet istället och i rådande form så tillhör Art On Line tveklöst de bästa djuren i loppet.

Favorit ser den gamle elitloppsdeltagaren 5 Royal Fighter ut att bli men han var inte till sin fördel senast och ser helt enkelt inte ut att vara i full lördagsform för dagen. Vinner Jennifer Tillman detta lopp så är mina jackpotchanser borta då jag bjuder på Varennesonen denna gång. Jag både tror och hoppas att 6 Attack Diablo tar sig förbi från början. Mitt lås består istället av 3 Art On Line och 6 Attack Diablo.

V75 4: Lördagsloppet, 2640 meter voltstart

Min rank: A:10,2,14,5 B:15,8,7,1 C:3,6,13,4 D:12,11,9

Spetsstriden: 7 Gunnar Magnificent ses som klar spetsfavorit den första biten men körs knappast i tät över lång distans. Frågan är vem av 2 Ulisse Kronos och 5 J.K Mannerheim som är först fram för att överta? Svårbedömt då båda fått svåra spår samtidigt som galopprisken kan störa men säger ändå fördel Lutfi Kolgjini med 2 Ulisse Kronos.

Analys: Alltid lika trevligt när Lördagsloppet får plats på kupongen då det rör sig om mycket spelvänliga objekt. Detta är inget undantag och trots hela fyra streck har jag inte råd med hårt betrodde 15 Magic Happens som Peter Untersteiner uttryckt sitt gillande för. Bakspår på tillägg mot bra motståndare får mig att avstå streck på honom.

Tipsnicken får istället Christoffer Eriksson som kör Jerry Riordans kapable 10 Umberto Axe som fått det bästa utgångsläget av samtliga. Hästen har visat god uppfattning i de senaste starterna och står perfekt inne i detta lopp. Från spår tre på tillägg med springband så kan Christoffer snabbt vara uppe i rygg på starthästarna och han bör kunna boka ett utmärkt slagläge utan att det kostar just någon energi alls. Förhoppningen är att han sitter i andrapar utvändigt fram till 700 kvar för då ska de vara bra om de ska slå den starke italienaren när kusken kastar loss.

Nöten att knäcka är dock troligen en annan italienare i Lutfi Kolgjinis 2 Ulisse Kronos som har årsdebuten överstökad nu. Han såg mycket fin ut vid enkel seger över lång distans men frågetecken för hur han löser det trånga startspåret. Fixar hästen bara den utmaningen så ska han ses med vettig segerchans förutsatt att ledningen nås.

Streck även för den alternative ledaren som heter 5 J.K Mannerheim och denne tränas och körs av skicklige voltkusken Johan Untersteiner. Från detta skräpspår får Johan visa upp hela sitt kunnande om han ska få iväg den svåre fyraåringen i rätt gångart. Strecket ska bara ses som en försäkring om han nu skulle komma till ledningen samtidigt som Lutfi kör galopp med 2 Ulisse Kronos ty det är från ledningen som kraken kan vinna.

Mitt fjärde och avslutande streck går till Christina Medins distansgynnad 14 Bowling Triple X där Andre Eklundh återigen står för sulkykonsterna. Hästen tappade en sko senast vilket förklarar det märkliga uppträdandet och starkt att ändå hänga med så bra under de förutsättningarna. Utgår från att han inte tagit någon skada av det eftersom man anmält hit. Spår sju på tillägg med springband är normalt sett ett riktigt skitläge då risken att bli hängande är hög därifrån men Bowling Triple X är å andra sidan så pass snabb i fötterna att Andre kan köra sig till en bra position ändå. Jag streckar 2 Ulisse Kronos, 5 J.K Mannerheim, 10 Umberto Axe samt 14 Bowling Triple X.

V75 5: Silverdivisionen, 2140 meter autostart

Min rank: A:4,3,1 B:6,7,11 C:12,9 D:2,5,8,10

Spetsstriden: 1 Re Doc är ojämnt startsnabb och ska inte nonchaleras helt i spetsstriden om han skulle ha en bra dag. Det troliga är dock att snabbe 4 Cupido Sisu hinner förbi honom den första biten och i så fall kör Tomi Haapio i spets.

Analys: Lördagens silvergåta hoppas jag ha löst med tre streck. Tipsettan får Tomi Haapio bakom min spetsfavorit 4 Cupido Sisu som är härdad i tuffa årgångslopp. Från spets är det hästen att slå för de övriga men risken är att den orutinerade kusken gör att han inte tillåts sitta ifred på samma sätt som exempelvis Örjan Kihlström hade fått göra så därför garderar jag loppet. Given etta dock.

Streck även för loppets bästa häst som är Timo Nurmostränade 3 Zenit Brick. Skulle Jorma Kontio mot förmodan lyckas svara ut Cupido Sisu och kunna ta sig till ledningen så är loppet definitivt över men risken är överhängande att han blir passerad från start för att senaste tvingas spela högerytter i dödens på min spetsfavorit. Givet segerbud dock även från den positionen.

Den stora luringen både från början och till slut är Robert Berghs 1 Re Doc som blandar och ger i prestationerna. Vissa dagar är han ruskigt vass medan han vid andra tillfällen lika väl kan stanna kvar i stallet. Skulle sjuåringen vakna på rätt sida så kan han till och med utmana om ledningen här och det vore riktigt intressant i så fall. Mer troligt är dock att han sitter i rygg ledaren men skulle Stefan Söderqvist få luckan så kan det gå vägen även därifrån. De tre jag betalar för är 1 Re Doc, 3 Zenit Brick och 4 Cupido Sisu.

V75 6: Klass 1, 1640 meter autostart

Min rank: A:2 B:6,4,10 C:1,8,11,9 D:5,12,3,7

Spetsstriden: Med tanke på hur kvickt 2 Replay Pellini öppnande rappt näst senast så har jag svårt att se någon annan häst i spets här när ekipagen går in i första kurvan. Över kort distans kör sedan Thomas Uhrberg där.

Analys: Här kommer dagens andra spik och jag känner mig helt övertygad om att konkurrenterna tvingas stirra Thomas Uhrberg i nacken hela vägen då hans 2 Replay Pellini troligen leder varje meter av loppet. Hästen är bra för klassen och med värsta konkurrenten utvändigt om sig så räknar jag med att skicklige Thomas Uhrberg löser denna uppgift galant. Hästen visade god uppfattning vid spetssegern näst senast och ska ha fin chans att upprepa den bedriften här.

Värst emot är tvivelsutan Tommy Strandängs kapabel 6 Mitos Gold som sannolikt är en minst lika bra häst som min vinnare men nu ska han springa cirka tjugo meter längre då han är dömd till ett lopp i andra respektive tredjespår och då blir det svårt att plocka ner min spik 2 Peplay Pellini.

Ytterligare ett hot mot min spik kan vara det faktum att Lutfi Kolgjini har två hästar i loppet där 4 Face Ribb begåvats med ett framspår vilket i sig ökar risken för ett ultraoffensivt upplägg därifrån och det skulle kunna ge stumma ben på min spik men trots det står jag fast vid 2 Replay Pellini.

V75 7: Bronsdivisionen, 2140 meter autostart

Min rank: A:6,10 B:3,8,4,9 C:1,5 D:7,11,3,12

Spetsstriden: 1 You Know Me är rapp den första biten och bör sida vid sida kunna ta emot 2 The True F. Stor risk för utdragen körning dock då Johnny Takter inte är känd för att vika ner sig och jag tippar att Conrad Lugauer tvingas ge sig till slut vilket skulle innebära att vi ser 2 The True F i spets.

Analys: Ett finfint försök i bronsdivisionen avslutar V75 på Klamartravet och jag lägger alla mina ägg i Peter Untersteiners korg här då jag endast betalar för hans duo. Peter väljer själv att köra 6 Mellby Duke vilket fäller avgörandet för mig i valet av tipsetta. Jag är alltså inne på att konkurrenterna kommer att köra alldeles för fort den första biten vilket i sin tur bjuder in min duo i matchen. Över det långa upploppet så blir den röda armen från Halmstad sedan mycket tung att stå emot. Mellby Duke stod för en stark avslutning senast på V75 och formintrycket var det rätta när mållinjen skars.

Johan Untersteiner får förtroendet bakom starke stallkamraten 10 Frankie Brodde och bakspåret spelar mindre roll i hans fall då hästen ändå inte är någon raket den första biten. Nu kan sexåringen istället kliva in i handlingfen när de andra lekt rommen av sig och jag ser därmed Frankie Brodde som den främste utmanaren till mion tipsetta och strecket i ruta tio är givet för mig då formen är på topp även här.

Bakom min duo så vore mardrömscenariot om Conrad Lugauer skulle lägga sig på rygg direkt med sin frontrunner 1 You Know Me och släppa till en uppumpad Johnny Takter med kapable 2 The True F för då kan den bli svår att slå. Mitt spel baseras på att Lugauer svarar och därmed känns låset med 6 Mellby Duke och 10 Frankie Brodde sunt.